luni, 27 ianuarie 2014

Ulei de migdale pentru ten

Uleiul de migdale dulci are numeroase intrebuintari pentru par si ingrijirea unghiilor, dar astazi vom vorbi despre beneficiile sale deloc de neglijat asupra tenului.
Acestea se datoreaza in mare parte compozitiei sale asemanatoare cu uleiul natural din pielea bebelusilor, ulei care protejeaza tenul, pastrandu-l tanar si sanatos.

 Ulei de migdale
Uleiul de migdale reduce cearcanele
Ca sa scapati de cearcane, frecati putin ulei de migdale dulci sub ochi, in fiecare seara inainte de culcare.
In plus, nu numai ca se vor atenua cearcanele, dar scapati si de roseata si ridurile fine de sub ochi.

Incetineste procesul de imbatranire
Uleiul de migdale dulci ajuta la regenerarea celulelor si revitalizeaza pielea, dandu-i un aspect radios, proaspat si intinerit.

Piele mai sanatoasa
Bogat in vitaminele A, B si E, excelente pentru sanatatea pielii, uleiul de migdale este bland cu tenul, spre deosebire de cosmeticele scumpe, pe baza de chimicale, care se straduiesc sa contina aceleasi vitamine.
Potrivit pentru toate tipurile de ten (gras, uscat, mixt, normal), mentine nivelul optim de hidratare a pielii si se absoarbe imediat, fara a incarca in vreun fel porii.
Este extrem de util mai ales pentru tenul iritat, sensibil sau foarte uscat.

Curata  tenul in profunzime
Uleiul de migdale nu doar hidrateaza, ci este si un ingredient de baza in multe scrub-uri, care va ajuta sa va curatati tenul de impuritati si celule moarte.
RETETA: E suficient sa amestecati o lingura de ulei de migdale (15 ml) cu o lingura de zahar si sa frecati usor acest amestec pe fata, cu miscari circulare.
Utilizarea regulata a acestui scrub previne aparitia punctelor negre, a cosurilor si a altor probleme ale pielii.

Ulei de migdale pentru eczeme si psoriazis
Reduce inflamarea tenului, roseata si senzatia de mancarime, fiind solutia perfecta pentru probleme ca psoriazisul sau eczemele.
RETETA: Amestecati 2 linguri de ulei de migdale cu 2-3 picaturi de ulei cu vitamina E, 4-5 picaturi de ulei de musetel (50 ml = 6 lei) si 4-5 picaturi de ulei de lavanda.
Aplicati acest amestec de cateva ori pe zi pentru a diminua simptomele si pentru a scapa de pielea crapata, care apare frecvent odata cu aceste probleme amintite.

Recomand sincer varianta economica de 200 ml! Veti vedea ca intrebuintarile sunt mult mai multe decat am apucat sa spun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu cum te ingrijesti?