joi, 23 ianuarie 2014

Masca cu iaurt pentru acnee

Atat mierea, cat si iaurtul, sunt ingrediente naturale foarte bune pentru ten si intra in compozitia multor masti pentru fata, asa cum este si aceasta masca pentru cosuri.

Atat aici, cat si in alte retete de masti, iaurtul poate fi inlocuit cu lapte, cu conditia sa nu fie degresat! Iaurtul are in plus beneficiul de a contine acizi antibacteriali, in timp ce grasimea din el hidrateaza si hraneste pielea.

A, si daca ai citit altundeva ca lactatele sunt una din cauzele acneei, retine ca acest lucru e valabil doar pentru ce inghiti, nu si pentru ce aplici pe piele! In realitate, laptele are un efect calmant pentru pielea iritata si reduce roseata.

Ingrediente masca pentru cosuri:
  • 1 lingura iaurt / lapte gras (15 ml)
  • 1 lingura miere naturala (15 ml)
Pentru inceput, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa nu se simta neplacut de rece pe fata.
Se amesteca bine laptele (sau iaurtul) cu mierea si se aplica pe fata cu un tampon de vata (ca pentru demachiere). Se lasa fiecare strat sa se usuce inainte de a adauga inca unul, pana ce masca are consistenta dorita.
Se lasa sa actioneze 10-15 minute, dupa care se inlatura cu apa si se freaca fata usor cu un prosop, cu miscari circulare, pentru a indeparta celulele moarte.
Urmeaza procesul obisnuit de hidratare a pielii, in functie de fiecare tip de ten.

Buuun... Acum ca ti-am spus cum sa scapi de cosuri... la treaba! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu cum te ingrijesti?