Regimul pentru diabet de tip I trebuie adaptat in functie de organism, desigur, dar e stiut ca multi beneficiaza de pe urma unei
diete raw vegane de 30 de zile, fara fructe: doar legume crude, seminte si nuci.
Cel mai important este sa adoptati un stil de viata sanatos de care sa va tineti pana la capat. Pe langa regimul ales, sunt si remedii naturiste de luat in calcul, dieta raw fiind doar un punct de pornire.
Iata care sunt 5 dintre acestea, foarte la indemana:
1. Scortisoara
Includeti in regimul zilnic cel putin 1/2 lingurita de scortisoara rasa (1 gram), pentru a "inmuia" membranele celulare. Scortisoara imita insulina si astfel scade imediat nevoia de insulina a organismului. In plus, reduce rezistenta la insulina.
Un studiu din 2003 a avut ca rezultat
scaderea glucozei din sange cu 18% prin consumul de scortisoara, dar si trigliceridele si colesterolul LDL au scazut. Aveti grija, totusi, daca aveti si probleme cu ficatul!
2. Ulei de masline
O dieta bogata in ulei de masline, asa cum este dieta mediteraneana, ajuta la prevenirea diabetului, scazand trigliceridele si colesterolul LDL (ca si scortisoara).
Scaderea nivelului colesterolului este benefica nu numai pentru diabet, dar si pentru boli cardiovasculare sau ateroscleroza. Secretul uleiului de masline este acela ca e mononesaturat, spre deosebire de grasimile saturate care sunt nocive pentru organism.
Inainte de culcare, incercati sa beti 60 ml de ulei de masline, chiar daca nu e un gust tocmai placut. Ca sa va fie mai usor, apelati la
ulei de masline extravirgin aromat (cu lamaie, busuioc, rozmarin, usturoi sau ardei iute). Retineti totusi ca asta inseamna 500 de calorii pe zi, lucru deloc de neglijat pentru silueta!
Semintele de struguri protejeaza ficatul, activand mecanisme de aparare impotriva oxigenului reactiv rezultat in conditii de hiperglicemie.
Necesarul pentru organism este de 22 mg extract din seminte de struguri pentru fiecare 10 kg din greutatea corporala, dar nu mai mult de 300 mg pe zi. Capsulele care se gasesc la Plafar au 230 mg si se iau cate una pe zi, indiferent de ora sau de mese.
Originara din sud-vestul Asiei, aceasta planta creste si in estul Mediteranei, iar la noi se gaseste sub forma de condiment sau seminte pentru germinat in magazine Plafar.
Cum se ia? Cate 5-30 gr la fiecare masa, dar nu mai mult de 90 gr pe zi, pentru ca poate sa deranjeze stomacul.
Atentie! Nu luati schinduful impreuna cu alte medicamente, indiferent care sunt acestea! Cel mai bine este sa asteptati 1-2 ore dupa ce v-ati luat pastilele. Oricum, recomandarea este sa cititi cu atentie prospectul si sa opriti administrarea daca apar efecte secundare neplacute.
Cel mai indicat ar fi daca ati putea gasi si alimentul propriu-zis, nu numai capsulele preparate din suc de castravete amar, ca sa le luati combinat pentru un plus de eficacitate...
Mai auzisem de schinduf, dar habar n-aveam de unde sa-l iau. Mii de multumiri!!
RăspundețiȘtergere